Laser Vision Beauty Clinic

Telefonnummer 073 - 505 55 27

Hårborttagning med laser

Hårborttagning med LightSheer diodlaser är en säker, icke-invasiv behandling som minskar antalet återväxande hårstrån. Laserljuset används för att skada hårsäckarna och reducerar hårets förmåga att växa ut igen.

Hur fungerar hårborttagning med laser?

LightSheer diodlaser producerar en laserstråle med en specifik våglängd som är optimal för hårborttagning. Under behandlingen avges laserstrålen under bråkdelen av en sekund, vilket är tillräckligt för att pigmentet i ett stort antal hårsäckar ska absorberas och värmas upp.
Då hårsäcken värms upp förstörs hårstrået, utan att skada den omkringliggande huden, och hårets möjlighet att växa ut igen reduceras avsevärt.

Under behandlingen kyler det kontaktkylande handstycket ner det övre lagret av huden, under och efter varje laserpuls, samtidigt som den riktar laserenergin till hårroten.

Hur fungerar behandlingen?

Din behandling börjar med att hår på behandlingsområdet rakas bort. En kall gel appliceras vanligtvis på området som ska behandlas och du får mörka glasögon för att skydda ögonen från laserljuset. Du kan känna ett lätt stickande med varje ljuspuls, men de flesta klarar av behandlingen utan lokalbedövning. När gelen torkas av följer en del hår som har trängt upp till ytan med. Resterande hår kommer att lossna inom 2-3 veckor.

Tänk på att din hud inte bör vara solbränd när du behandlas.

Vad kan du förvänta dig?

Hur det behandlade området kommer att se ut direkt efter behandlingen varierar mellan olika individer, beroende på behandlingens omfattning och hudtyp. Du kan uppleva mindre rodnader eller svullnad på området som har behandlats. Detta är i själva verket positiva kliniska resultat som visar att hårsäcken har svarat på behandlingen. Biverkningar är sällsynta och om de uppträder är de vanligtvis mindre. De flesta återgår till normala aktiviteter direkt. Det är viktigt att veta att hår som befinner sig i en aktiv tillväxtfas påverkas mest av lasern. Eftersom alla hårstrån inte befinner sig i denna fas på samma gång är det nödvändigt med flera behandlingar för att uppnå bästa resultat (vanligtvis mellan 5-8 behandlingar).

Hårborttagning

Resultat

Resultat - Behandling på ben Resultat - Behandling på rygg


Behandlingar