Laser Vision Beauty Clinic

Telefonnummer 073 - 505 55 27

Trådning

Trådning är en flera tusen år gammal metod från Persien som används för att ta bort generande hårväxt hos både kvinnor och män. Tekniken kan göras på alla ställen där man har hår. Vanligast är behandling i ansiktet.

Vilka områden kan behandlas?

I Persien är det vanligast att tråda hela ansiktet, där betraktas trådning som en liten ansiktsbehandling. I Sverige används metoden främst för formning av ögonbryn samt borttagning av fjun/hår vid överläpp/underläpp.

Hur fungerar behandlingen?

För att uppnå bästa resultat använder man en ren, tunn och tvinnad bomullstråd. Man tvinnar tråden som sedan läggs på huden där håren ska avlägsnas. Den tvinnade delen dras sedan ihop så den rycker ut håren från roten. Man fortsätter på samma sätt tills dess att man uppnått önskad resultat.

Trådning i ansiktet tar inte bara bort fjun eller hårväxt utan stimulerar även blodcirkulationen i ansiktet och fungerar som en peeling.

Hur känns behandlingen?

Smärtkänslan vid behandling är väldigt individuell. Vissa upplever det som behagligt och så pass rogivande att de nästan somnar, medan andra känner visst obehag.

Finns det biverkningar?

Precis som med alla hårborttagningstekniker kan behanldingen i enstaka fall leda till hårsäcksinflammation. Behandlingen kan göra ont och orsaka irritation, men anses generellt vara mer skonsamt än andra tekniker såsom att noppa eller vaxa.
Vid irritation kan lite lugnande salva på huden lugna huden och dämpa irritationen.

Trådning


Behandlingar